SZILI KUNG PAO CSIRKÉJE

KALÓRIA: 500 kcal

FEHÉRJE: 50 gr

IMG_1212_edited_edited_edited.jpg

500 Kcal

Multikulti konyha, a magyaros után jöjjön az ázsiai vonal. Ezt a receptet a Szili barátom tanulta a Huawei irodaház kantinjában. A recept némi sótlan földimogyoróval a legjobb, de ez sajnos ebbe a kalóriatartományba nem fért bele, de még így is az egyik legfaszább alternatívája a csirkerizsnek.

 

Hozzávalók
 

  • 120 gr csirkemell

  • 1 evőkanál szójaszósz (kevesebb is elég lehet)

  • 1 evőkanál balzsamecet (kevesebb is elég lehet)

  • Fűszerek

  • 200 gramm zöldség: paradicsom, paprika, cukkini, sárgarépa, hagyma, gomba stb ízlés szerint

  • 50 gramm rizs”

  • Lime

  • Olivaolaj (fél ek = 5 gr)

Elkészítés


Olivaolajon süsd meg a csirkét, amit jól fűszerezz meg: só, bors, citromfű, chili, facsarj rá lime-t, majd amikor már majdnem kész a csirke, add hozzá a balzsamecetet és a szójaszószt és a zöldségeket. A zöldségeket nem kell magyarosan szétfőzni benne, inkább csak félig, amolyan al dentére, maradjanak roppanósak. Fagyasztott wok zöldségek is játszanak, de én frisset szoktam használni, vékony csíkokra vágva.